Yayınlanma tarihi: 24/07/2019 18:01

Sendikamız ile Türk Telekom A.Ş. arasında görüşmeleri devam eden 13.Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi yasal süreç içerisinde imzalanarak bağıtlanmadığından, yasal süreç gereği uyuşmazlık tutanağı tutularak resmi arabulucu süreci başlatılmıştır. İşveren ve arabulucuyla varılan mutabakat sonucunda kararlaştırılan resmi arabulucu huzurundaki ilk toplantı 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilmiştir.

        Arabulucu huzurunda gerçekleştirilen bu toplantıda, üzerinde uzlaşmaya varılamayan TİS maddeleri (iki idari, yirmi maddi) tekrar müzakere edilmiş, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuş, arabulucunun müzakere sürecini sonuna kadar kullanılması konusundaki tavsiyesi üzerinde mutabakata varılmıştır.

       Resmi arabulucu eşliğinde 24 Temmuz 2019 Çarşamba günü (bugün)  Türk Telekom A.Ş. yetkilileri ile bir araya gelerek ikinci toplantımızı gerçekleştirdik. Anlaşma sağlanamayan maddeler üzerinde görüşmelerimiz devam etmektedir.

       Resmi arabulucu süresi 5 Ağustos 2019 tarihinde sona erecektir.

        Resmi arabulucu görev süresinin bitimine kadar iyi bir sözleşme için Türk Telekom A.Ş yetkilileriyle gerekli her türlü toplantı ve görüşme de yapılacaktır.

        Gelişmeler oldukça siz değerli üyelerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

       

        Üyelerimize ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU