Yayınlanma tarihi: 15/06/2019 18:00

Türkiye Haber-İş Sendikası İzmir Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu 15 Haziran 2019 tarihinde Çeşme Eğitim ve Dinlinme Tesislerimizde yapıldı.

Genel Kurula, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli SOLAK, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Türk Telekom İzmir Bölge Müdürü Timur SEVİM, Bölge Müdür Yardımcısı Suat GÜNTÜRK, Türk-İş İzmir Bölge Temsilcisi Süleyman YILDIRIM, Şube Başkanlarımız, Şube Yöneticilerimiz, kardeş sendikalarımızın şube başkanları, şube yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve misafirler katıldı.

İzmir Şubesi 10. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını Şube Başkanı Özkan OYUK yaptı. Şube Başkanı Özkan OYUK konuşmasında çalışma hayatının sıkıntılarını anlattı. Görevde bulundukları süre zarfında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Şube Başkanı Özkan OYUK hizmet için görevde bulunduğunu, tekrar hizmet etmek için göreve talip olduklarını ifade ederek, genel kurulun teşkilatımıza ve tüm üyelere hayırlı olmasını diledi.

Genel Kurulu, Başkanlığını Genel Başkanımız Veli Solak’ın, Başkan Yardımcılıklarını, Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN ve Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İŞ’in, Katip Üyeliklerini de Kayseri Şube Başkanımız Suat ESMER ile Erzurum Şube Başkanımız Kemal AKKAN’ın yaptığı bir Divan Heyeti yönetti.

Divan başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Veli SOLAK, konuşmasında divan seçiminde kendisine ve divan heyetine gösterilen güvenden dolayı teşekkür etti.

Divan Başkanı ve Genel Başkanımız Veli SOLAK, genel kurula hitaben yaptığı konuşmasına gerçekleştirilen genel kurulun Türkiye’de çalışma yaşamına, Türk-İş’e, Türkiye Haber-İş Sendikasına ve üyelerimize hayırlı olmasını diledi.

Divan Başkanı ve Genel Başkanımız Veli SOLAK, konuşmasında çalışma hayatının içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekerek gündemdeki konuları ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK, görüşmeleri devam eden Türk Telekom A.Ş. 13. Toplu İş Sözleşmesi, PTT A.Ş. 18 Dönem Toplu İş Sözleşmesi ve sendikamızın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kıdem Tazminatına değinen Genel Başkanımız Veli SOLAK, ”Kıdem tazminatı çalışanlar için vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Bu hakkın aşındırılması değil, korunması ve geliştirilmesi gerekir. Kıdem tazminatı, oğlumuzun damatlığı, kızımızın çeyizi, işçilerin ve ailelerinin iş güvencesidir, yarınları için bir sigorta niteliği taşımaktadır.

Türk-İş GenelKurulu, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı grev olacaktır.” denilerek Kıdem Tazminatı ile kararlılığımız açıkça ortaya konulmuştur.

Türkiye Haber-İş Sendikası olarak alınan bu karardan asla geri adım atmayacağız.” diye konuştu.

Türk-İş İzmir Bölge Temsilcisi Süleyman YILDIRIM bir konuşma yaparak çalışma hayatının sıkıtlarını anlattı ve genel kurulun Türkiye Haber-İş Sendikasına hayırlı olmasını diledi. Genel Kurulu selamlayarak sözlerini tamamladı.

Türk Telekom Bölge Müdürü Timur SEVİM’de  dilek ve temmennilerde bulunarak Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi.

İşyeri Temsilcimiz Sefer SAKALLIOĞLU TİS ile ilgili düşüncelerini aktardı ve Genel Merkez Yönetimine başarı dileklerinde bulundu.

Genel Kurul’un öğleden sonraki bölümünde seçimler yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Şube Başkanlığına Özkan OYUK Şube Sekreterliğine İrfan UYGUN Şube Mali Sekreterliğine de Aslan ÖZDEMİR seçildi.