Yayınlanma tarihi: 19/05/2023 00:19

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı "Kurtuluş ve istiklal" ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.

Türkiye’nin geleceğini gençlerde gören Mustafa Kemal Atatürk; " Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. " diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet'i çok sevip, güvendiği Türk Gençliğine emanet etmiştir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türklüğün kurtuluşu ve vatanın selameti için başlattığı hareket, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış ve herkesin bir ideal etrafında toplanıp kenetlenmesine varan sürece hız kazandırmıştır.

Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler her zaman var olmayı başaracak olan milletlerdir.

 

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN