Yayınlanma tarihi: 25/04/2019 16:03

 

Türkiye Haber-İş Sendikası’na üye işçileri ilgilendiren PTT A.Ş. 18. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 25 Nisan 2019 tarihinde PTT Genel Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.

Görüşmeye; Türkiye Haber-İş Sendikasını temsilen Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN, Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İŞ, Şube Başkanlarımız, Hukuk Müşavirlerimiz, işyeri temsilcilerimiz, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Osman ÇETİNKAYA ve Genel Müdürlük yetkilileri, (TÜHİS) Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nı temsilen de Genel Sekreter Yardımcısı Hasan YILMAZ ile TÜHİS yetkilileri katıldı.

PTT Genel Müdür Yardımcısı Osman ÇETİNKAYA konuşmasında toplu iş sözleşmesinin uzlaşı içinde masa başında bitirilmesini temenni ederek, “Görüşmelerin karşılıklı iyi niyet çerçevesinde geçmesini diliyorum. Bizde çalışanlarımızın haklarını korumak istiyoruz. Bizim en temel görevlerimizden biri ortak düşüncemiz hep birlikte ortak noktalarda buluşmaktır. Sözleşmenin taraflara ve çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Hasan YILMAZ “Bizler Türkiye Haber-İş Sendikamızla uyum içerisinde her dönem sorunlarımızı çözüme kavuşturmuşuzdur. PTT A.Ş.’nin kendini yenileyerek daha güzel yerlere gittiğini görmekteyiz. Sözleşmenin başta ülkemize, Genel Müdürlüğümüze, işçilerimize, işçi ve işveren sendikalarımıza hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.” dedi.

 

 

Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN da konuşmasında, sözleşmenin iyi bir sözleşme olmasını temenni ederek şunları söyledi:

“Öncelikle Genel Başkanımız Sayın Veli SOLAK’ın selamlarını iletmek istiyorum. PTT A.Ş.’deki taşeron uygulamasının hükümetimizin diğer işkollarındaki taşeron çalışanlar ile ilgili vermiş olduğu kadro düzenlemesinin kurumumuz bünyesindeki aynı şartlarda olan arkadaşlarımıza da ivedilikle verilmesini talep ediyoruz.  PTT’de çalışan taşeron işçilerin her hangi bir zarar görmeden örgütlenmesinde biz sendika olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ayrıca İHS’liler ile ilgili yönetmelik maddesinin düzeltilerek çalışan arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. Bizde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin karşılıklı iyi niyet çerçevesinde geçmesini dileyerek, PTT A.Ş. 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin ülkemize, teşkilatımıza, üyelerimize, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğümüze ve TÜHİS’e hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz ”

Konuşmaların tamamlanmasından sonra, dostluğu ve hoşgörüyü simgeleyen çiçekleri teşkilatımız adına Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN, PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Osman ÇETİNKAYA’ya ve TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Hasan YILMAZ’a takdim etti. PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Osman ÇETİNKAYA ve TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Hasan YILMAZ’da Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN’a çiçek takdim ettiler.

Toplantıda Toplu İş Sözleşmesinin ilk üç maddesi görüşülerek kabul edildi ve bir sonraki toplantının 11 Haziran 2019 tarihinde saat 14:30’da Türkiye Haber-İş Sendikamızın Genel Merkezinde toplanılmasına karar verildi.