Yayınlanma tarihi: 20/04/2019 15:36

Türkiye Haber-İş Sendikası Antalya Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu 20 Nisan 2019 tarihinde Rox Royal Otel’de yapıldı.

Genel Kurula, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli SOLAK, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa BİLİCİ, Güvenlik-İş Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI, Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Cemil ÜNAL, Şube Başkanlarımız, Şube Yöneticilerimiz, kardeş sendikalarımızın şube başkanları, şube yöneticileri ve misafirler katıldı.

Antalya Şubesi 9. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını Şube Başkanı Murat SENEM yaptı. Şube Başkanı Murat SENEM konuşmasında çalışma hayatının sıkıntılarını anlattı. Görevde bulundukları süre zarfında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Şube Başkanı Murat SENEM hizmet için görevde bulunduğunu, tekrar hizmet etmek için göreve talip olduklarını ifade ederek, genel kurulun teşkilatımıza ve tüm üyelere hayırlı olmasını diledi.

Genel Kurulu, Başkanlığını Genel Başkanımız Veli Solak’ın, Başkan Yardımcılıklarını, Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN ve Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN’ın, Katip Üyeliklerini de İzmir Şube Başkanımız Özkan OYUK ile Diyarbakır Şube Başkanımız Yusuf URĞUN’un yaptığı bir Divan Heyeti yönetti.

Divan başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Veli SOLAK, konuşmasında divan seçiminde kendisine ve divan heyetine gösterilen güvenden dolayı teşekkür etti.

Divan Başkanı ve Genel Başkanımız Veli SOLAK, genel kurula hitaben yaptığı konuşmasına gerçekleştirilen genel kurulun Türkiye’de çalışma yaşamına, Türk-İş’e, Türkiye Haber-İş Sendikasına ve üyelerimize hayırlı olmasını diledi.

Divan Başkanı ve Genel Başkanımız Veli SOLAK, konuşmasında çalışma hayatının içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekerek gündemdeki konuları ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK, 31 Mart yerel seçimlerine değinerek ülkemize milletimize hayırlı olmasını diledi.

 Genel Başkanımız Veli SOLAK, ilk oturumu gerçekleştirilen Türk Telekom A.Ş. 13. Toplu İş Sözleşmesi, PTT A.Ş. 18 Dönem Toplu İş Sözleşmesi ve sendikamızın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kıdem Tazminatına değinen Genel Başkanımız Veli SOLAK,” Kıdem tazminatı çalışanlar için vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Bu hakkın aşındırılması değil, korunması ve geliştirilmesi gerekir. Kıdem tazminatı, oğlumuzun damatlığı, kızımızın çeyizi, işçilerin ve ailelerinin iş güvencesidir, yarınları için bir sigorta niteliği taşımaktadır.

Türk-İş GenelKurulu, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı grev olacaktır.” denilerek Kıdem Tazminatı ile kararlılığımız açıkça ortaya konulmuştur.

Türkiye Haber-İş Sendikası olarak alınan bu karardan asla geri adım atmayacağız.” diye konuştu.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa BİLİCİ’ye söz verildi Haber–İş Sendikası 9. Olağan Genel Kurulu’na hayırlı olmasını diyerek konuşmasını tamamlayan Mustafa BİLİCİ, Genel Merkez Yönetimine ve Antalya Şube’de görev alacak olan yöneticilere başarılar diledi.

Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Cemil ÜNAL bir konuşma yaparak çalışma hayatının sıkıtlarını anlattı ve genel kurulun Türkiye Haber-İş Sendikasına hayırlı olmasını diledi. Genel Kurulu selamlayarak sözlerini tamamladı.

Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI’ya söz verildi. Haber–İş Sendikası 9. Olağan Genel Kurulunun hayırlı olmasını dileyerek,  konuşmasını tamamlayan Ömer ÇAĞIRICI, Genel Merkez Yönetimine ve Antalya Şube’de görev alacak olan yöneticilere başarılar diledi. Genel Kurulun Haber-İş Sendikasına hayırlı olmasını diledi.

Antalya Şube Yönetim Kurulu, Genel Merkez Yöneticilerimize hediye takdim ettiler.

Genel Kurul’un öğleden sonraki bölümünde seçimler yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Şube Başkanlığına Murat SENEM, Şube Sekreterliğine Hasan ACAR Şube Mali Sekreterliğine de Hasan ÇETİNKAYA seçildi.