Yayınlanma tarihi: 16/04/2019 16:25

Türkiye Haber-İş Sendikası’na üye işçileri ilgilendiren 13. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 16 Nisan 2019 tarihinde Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde saat 14:00’de başladı.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumuna; Türkiye Haber-İş Sendikasını temsilen Genel Başkanımız Veli SOLAK, Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN, Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İŞ, Şube Başkanlarımız, Hukuk Müşavirlerimiz, Türk Telekom A.Ş.’yi temsilen de Türk Telekom A.Ş. İK Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü KUTLU, Hukuk Genel Müdür Yardımcısı Yakup ÖZTUNÇ, İşe Alım ve Ücret Yönetimi Direktörü Mahmut BULAT, İş Etiği ve Endüstriyel İlişkiler Müdürü Serhat BİNİCİ ve diğer uzmanlar katıldı.

Türk Telekom A.Ş. İK Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü KUTLU Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom’un hem bir aile hem de bir iş ortağı olarak gördüklerini, aynı düşünceleri paylaştıklarını ve 1500 kişinin işe alım çalışmasının devam ettiğini belerterek“ İyi bir sözleşme görüşme süreci olacağından hiç şüphem yok. Amacımız tüm çalışanları mutlu etmektir. İyi bir sözleşme olmasını diliyorum. Şimdiden hayırlı olsun ” dedi.

 

Genel Başkanımız Veli SOLAK toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşme sürecinin başladığını belirterek,  bir yıl önce işe alım konusunda geniş katılım bir toplantı yapıldığı fakat bugüne kadar bir işe alımın gerçekleşmediğini, ayrıca Türk Telekom da halen işlerin taşeron eliyle devam etiğini, bu konunun mutlaka çözülerek kurumun işlerinin aidiyet duygusu taşıyan ve kurumunu çok seven çalışanlarımız tarafından yapılmasının altını çizdi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bizim temennimiz sözleşmenin karşılıklı iyi niyet, hoşgörü ve uzlaşı içinde masa başında bitirilmesidir. Biz Türk Telekom A.Ş.’ye kazandırmak ve kazandırdığımızdan da hakkımıza düşen kısmı almak istiyoruz. Türk Telekom A.Ş. 13. Dönem İşletme Toplu İş sözleşmemizin ülkemize, milletimize şirketimize, teşkilatımıza ve üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

İyi niyet ve hoşgörüyü simgeleyen birer buket çiçek taraflarca karşılıklı olarak takdim edildi.

Görüşmelerde Toplu İş Sözleşmesinin ilk üç maddesi müzakere edilerek kabul edildi.

İkinci oturumun 26 Nisan 2019 tarihinde saat 14:00’da yapılması kararlaştırıldı.