Yayınlanma tarihi: 09/11/2018 13:11

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yılında sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bilgisi, ileri görüşü ve örnek kişiliği ile sadece Türk Milletinin değil bütün insanlığın saygı ve sevgisini kazanmış bir liderdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen İstiklal Harbinde Türk Milleti, tüm dünyaya örnek olan bir bağımsızlık mücadelesi vermiş ve esaret altına girmekten kurtulmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesindeki önderliği, en büyük eseri olan Cumhuriyet rejimini kurma yolunda da devam etmiş, hayata geçirdiği inkılap ve reformlarla da bağımsız Türkiye’nin temellerini sağlamlaştırarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme süreci başlatmıştır.

 “Bu memleket tarihte Türk'tü, bugün de Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.” diyerek hayatını Yüce Türk milletine adayan, olumsuz şartlar da bile eşine az rastlanır başarılara imza atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin onurlu yürüyüşünde en büyük rehberi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm mücadelelerdeki tek dayanağı aziz milletimiz olmuştur. Onun milletimize olan inancı ve güveni, attığı her adımın başarıyla sonuçlanmasını mümkün kılmıştır.

Türk Milletinin hiçbir şart altında esaret altında bulunamayacağını, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözüyle ortaya koymuş ve bundan da asla taviz vermemiştir.

10 Kasım 1938 yılında, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve bütün şehitlerimizi bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN





ÖNEMLİ DUYURU…!
(08/12/2022 11:11)








ÖNEMLİ DUYURU...!
(04/11/2022 17:19)