Yayınlanma tarihi: 20/10/2018 18:30

Türkiye Haber-İş Sendikası “Sendika Üye ve İşyeri Temsilcileri ile Şube Yöneticilerinin Endüstri İlişkileri ile İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Eğitimi” 18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Kemer/Antalya Grand Haber Otel’de yapıldı.

Temsilciler Kurulu ve Eğitim Seminerine, Genel Başkanımız Veli SOLAK, Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN, Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İŞ, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel UYANIK, Hukuk Müşavirimiz Av. Serkan MERCİMEK, Şube Başkanlarımız, Şube Sekreterlerimiz, Şube Mali Sekreterlerimiz, Bölge Temsilcilerimiz, Baştemsilcilerimiz ve temsilcilerimiz katıldı.

Temsilciler Kurulu ve Eğitim Seminerinin açılış konuşmasını Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN yaptı. Katılımcılar tarafından seminerin açılışında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra sinevizyon gösterisi yapıldı.

Genel Başkanımız Veli SOLAK, temsilciler kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında, ülkemizin ve çalışma hayatının gündemindeki konuları, işkolumuzda yaşanan gelişmeleri ve teşkilatımızın genel konularını değerlendirdi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK, çalışanları sorunlarının her geçen gün arttığını, insanların güvencesiz ortamlarda ve örgütsüz olarak çalışmak zorunda bırakıldığını söyledi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK, çalışanların artan vergi dilimi nedeniyle Ocak ayında aldığı ücretin ciddi anlamda eridiğini ve tam ücretlerini Aralık ayında vergi kesintilerinin artması nedeniyle alamadığını ifade ederek, bu mağduriyetin giderilmesi için vergilerin düşürülerek yıl boyu sabit vergi oranı belirlenmesi konusunda yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Çıkarılan Taşeron yasasından kaynaklanan eksikliklerin acilen giderilmesi gerektiğine de değinen Genel Başkanımız Veli SOLAK, “Çıkarılan taşeron yasasından kaynaklanan sıkıntılar örgütlü olduğumuz PTT A.Ş. dahil olmak üzere birçok kuruluşta devam etmektedir. Bu konunun en kısa zamanda giderilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek 56 yıllık bir geçmişe sahip Türkiye Haber-İş Sendikamıza sahip çıkılmasını isteyen Genel Başkanımız Veli SOLAK, İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilciler Kurulu Eğitim Seminerinde değerli hocalarımız tarafından anlatılan konuların mutlaka işyerlerinde üyelerimize aktarılmasını istedi.

Şubelerimiz, temsil ettikleri üyelerin adına Genel Başkanımız Veli SOLAK ve Genel Merkez Yöneticilerimize hediye takdim ettiler.

Genel Başkanımız Veli SOLAK ayrıca emekliliğe ayrılan eski Diyarbakır Şube Sekreterimiz Muhammed KAYA’ya teşkilatımıza verdiği hizmetlerden dolayı bir hediye takdim etti.

Seminerde Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel UYANIK, “Sendikal Aidiyet, Neden Sendikal Örgütlenme, Sendikaları Genel Anlamda Durumu” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

Hukuk Müşavirimiz Av. Serkan MERCİMEK tarafından da, “Toplu iş Sözleşmesi Grev ve Lokavtla İlgili Usul ve Esaslar,  Sendika Yöneticileri-İşyeri Sendika Temsilcileri ve Sendikal Güvenceler, Sendika Özgürlüğünün Güvencesi, İşyeri Sendika Temsilciliğinin Hukuki Boyutu” konuları anlatıldı.

Toplantıda ayrıca yaklaşan Toplu İş Sözleşmesi ve süreciyle ilgili karşılıklı soru-cevap şeklinde değerlendirmelerde bulunuldu.