Yayınlanma tarihi: 08/09/2015 00:00

Terör örgütünün hafta sonu gerçekleştirdiği hain saldırılarında verdiğimiz şehitlerimizin derin acısını içimizde yaşarken, 08 Eylül 2015 Salı günü sabah erken saatlerde Iğdır'ın Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüsü ile korumaları taşıyan otomobile, PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri 1 tonluk patlayıcıları uzaktan infilak ettirmek suretiyle alçakça saldırıda bulunmuşlardır. Bu hain saldırıda güvenlik görevlilerimizden 14'ü şehit olmuş, 2'si yaralanmıştır.

Tunceli'de ise yol kesen PKK'lı teröristler, kızı ile birlikte seyahat eden bir özel harekat polisinin aracına ateş açmıştır. Olayda ağır yaralanan güvenlik görevlimiz kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştur.

Bir acı haberde akşam saatlerinde Mardin'den geldi. Dargeçit ilçe çıkışına doğru seyir halinde olan zırhlı polis aracının geçişinde daha önce teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 2'si ağır 4 polis memuru yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan güvenlik görevlimiz kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştur.

Ülkemizi yıllarca kana bulayan terör eylemleri yeniden yoğun olarak yaşanmaya başlamıştır. Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Ülkemizin birliğine ve ulusumuzun huzuruna yönelik bu alçakça saldırıları bir kez daha lanetliyorum.

Ülkemizin içine çekilmek istendiği kargaşa ortamının üstesinden gelebilmek, ülkemiz üzerinde oynanan bu kirli oyuna son vermek için, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, teröre karşı hep birlikte sağduyulu bir duruş sergilemeliyiz. Olaylara serinkanlı yaklaşmalı tepkilerimizi demokratik yollarla dile getirmeliyiz, milletimizi birbirine düşürmek yoluyla toplumsal gerginlik yaratarak amaçlarına ulaşmak isteyenlerin tuzağına düşmemeliyiz.

Bu terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar çok iyi bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, ülkesi ve milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında asla başarılı olamayacaklardır.

Ülkemizin güvenliği, toplumun huzuru için görev yapmakta iken, hain terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlilerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, şehitlerimizin ailelerine, yüce milletimize ve güvenlik güçlerimize başsağlığı diliyorum.

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN