Yayınlanma tarihi: 09/06/2018 00:56

Türk Telekom A.Ş. Ankara Genel Müdürlük Hizmet Binası 08 Haziran 2018 tarihinde törenle hizmete açıldı. Açılış töreni ve İftar programına Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'a, BTK Başkanımız Sayın Dr. Ömer Fatih Sayan’a Türk Telekom Üst Yöneticisi Sayın (CEO) Paul Doany Genel Başkanımız Sayın Veli Solak ve çok sayıda misafir katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım,  bir marka olan Türk Telekom'un 1,5 asırdan fazla geçmişi bulunduğunu belirterek, dünyanın değiştiğini, kurumların ne kadar eski tarihe sahip olursa olsun değişimi okuyamaması durumunda yok olup gideceğini söyledi. 

Türk Telekom ve diğer operatörler gibi marka şirketlere düşen görevin gençlerin bu alanda yetişmesi için daha büyük kaynak ve mesai ayırmaları olduğunu anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Eğitim sistemimizin 4+4+4'e geçirilmesinin amacı, birinci 4 yıldan sonra yönlendirme yapmaktır. Geçmişte 28 Şubat döneminde ne yazık ki imam hatiplerin önünü kesmek için meslek dallarına gidişin de önünü kapattılar. Bakıyorum 28 Şubat kafası hala akıllanmamış." diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Elbette 'Durmak yok.' diyerek yürüyoruz. Daha yürüyecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Türk Telekom, dün olduğu gibi bugün de bu yürüyüşün öncülerinden olacak. Onların yolu, sizin belirlediğiniz hedefe yürüyen yol. O yolu birlikte yürüyeceğiz." diye konuştu. 16 yıldır kutlu yürüyüşte Başbakan Binali Yıldırım’ın yanında mesai arkadaşı olarak sektörün ülke için ne kadar önemli olduğunu gördüğünü belirten Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın açtığı yoldan aynen devam ettiklerini söyledi.

Kusursuz hizmet anlayışıyla Türkiye'nin geleceğine yatırım yaptıklarını vurgulayan Türk Telekom Üst Yöneticisi Sayın (CEO) Paul Doany, "Bu amaçla Türk Telekom'a yakışır nitelikte bir genel müdürlük binası yaptık. Yeni binamızla Ankara'daki birimlerimizi tek merkezde topladık. Binamız, Türk Telekom'un sürdürülebilirlik ve çevreci yaklaşımını başarıyla yansıtıyor. 204 metre yüksekliğiyle Ankara'nın en yüksek ofis kulesi olma özelliğini taşıyor. Kentin pek çok noktasından görünen binamız, Başkent'in sembol binalarından biri olacak." ifadesini kullandı.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Sayın (CEO) Paul Doany, “Ankara’daki yeni Genel Müdürlük binamızın açılışında bizleri yalnız bırakmayan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'a, BTK Başkanımız Sayın Dr. Ömer Fatih Sayan’a Türkiye Haber İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Veli Solak'a ve Değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile kürsüde kurdeleyi keserek, Türk Telekom Genel Müdürlük binasının açılışını gerçekleştirdi. Bu arada, Başbakan Yıldırım, açılış öncesi binayı gezerek bilgi aldı.