Yayınlanma tarihi: 17/04/2023 10:55

Kadir gecesi, gecelerin en faziletlisidir ve bir ömre bedeldir. Ona bu üstünlüğü kazandıransa, hidayet rehberimiz Kur’an-ı Kerim’dir.

Sema kapılarının açılarak esenlik ve güvenliğin her tarafa yayılacağının, Yüce Allah’a açılan ellerin, dua ve yakarışların kabul edileceğinin bildirildiği bu geceyi “bin aydan daha hayırlı” kılan, Kur’an-ı Kerim'in bu gecede indirilmesidir.

Kur’an-ı Kerim, insanlar arasında adaleti, sevgiyi, yardımlaşmayı, kardeşliği, davranışlarda doğruluk ve dürüstlüğü emreder. Hırs, çekememezlik, kin, dedikodu, kendini beğenmişlik, yalan, ikiyüzlülük gibi kötü huyların Müslüman da olmamasını bildirir.

Bu gece, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Yüce Milletimizin, İslâm âleminin ve tüm üyelerimizin Mübarek Kadir Gecesini kutluyor, bu müstesna gecede yapacağımız duaların bütün insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini  Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN