Yayınlanma tarihi: 04/06/2018 22:59

TÜRK-İŞ Konfederasyonumuz 4 Haziran 2018 tarihinde Büyük Anadolu Down Town Otel’de Basın Mensupları için bir iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, Genel Mali Sekreter Ramazan AĞAR, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR, Genel Başkanımız Veli SOLAK, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Sendika Genel Başkanları, şube başkanları, şube yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Türkiye güçlü oldukça TÜRK-İŞ’in güçlü olan bir kurum olduğunu ifade eden TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY,  “Çalışma hayatında sıkıntılarımız var. Sayın Başbakanla görüşme imkanı bulduk. Taşeronda özellikle Kitl’ler de kadroya giremeyenler var. Kit’lerin dışında da toplam 85 bini kapsayan kadroya girmeyen bizzat asıl işi yapan arkadaşlarımız var. Ben Maliye Bakanıyla konuşma imkanı buldum. Bir çalışma yaptıklarını söylediler ve Bakanlar Kurulunda gündeme getireceklerini söylediler. Bir an evvel Kitl’erde geçmeyenlerle ilgili verdikleri sözün tutulmasını bekliyoruz. Devlet verdiği sözü tutar. O sözün tutulmasını umut ediyoruz” dedi.

Örgütlenmeyle ilgili 15 milyonun çalıştığı bir ülkede 2 milyon kişiyiz diyen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, “950 bin civarında arkadaşımız bizim Konfederasyonumuz da örgütlü. Örgütlenmeyle ilgili yanlış işler devam ediyor. En son örneğini Niğde’de yaşadık. Belediye Başkanı ben talimat aldım dedi sonra kimseye talimat vermedim dedi. Özellikle Belediye Başkanları, siyasiler, işverenlerimiz kendilerine göre sendika istiyor. Onun adı sendika olmuyor. Ne olduğunu kamuoyu da ben de Allah’ta biliyor” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, “Vergi ile ilgili sene başında aldığımız ücreti sene sonunda da almak istiyoruz. Bütün siyasi partiler, Cumhurbaşkanı adayları, işsize iş vaat ediyorlar. Ama bu bizim için kamuoyu için önemli taleplerden bir tanesi. Bütün cumhurbaşkanı adaylarına ve siyasi parti adaylarına bir kere daha buradan sesleniyoruz. Bunun sürdürülebilir bir tarafı yok” dedi. 

 “Bu akşam bizle beraber sokaklarda kağıt toplayan kardeşlerimiz var onların bir dernekleri var. Sokak Atıkları Toplayıcı Derneği. Onlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz” diyen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, “O sokakta kağıt toplayanlar biziz, bizim parçamız, arkadaşımızın oğlu yani bu ülkenin vatandaşı. Bizim ülkemizde 11-12 yaşında çalışan çocuk işçi var. Verimli olacağını umut ediyorum. Bu çocuklar okula gitmesi gerekirken, deniz görmesi gerekirken, tatil yapması gerekirken çalışmaya devam ediyorlar. Bu ülkeye yakışmıyor. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli” dedi.

Yemeğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, tüm basın mensuplarına davete icabet ettikleri için teşekkür etti.







ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(11/05/2023 12:13)