Yayınlanma tarihi: 10/05/2018 16:11

Engellilik; doğuştan, kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalıyız.

Engelli bir insana acımak, onu aciz görmek hem ona hem de tüm insanlığa karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olacaktır. İnsanoğlu doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi kaza, hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu da unutulmamalıdır. Bu nedenle her bir bireye düşen görev engelin nasıl ya da ne boyutta ortaya çıktığı değil, zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırıp engellilerle birlikte dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın engellilerin sorunlarına yönelik toplumsal farkındalığın ve hassasiyetin artmasını temenni eder, çalışma hayatında bulunan başta engelli üyelerimiz olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN