Yayınlanma tarihi: 08/03/2016 00:00

“8 Mart Dünya Kadın İşçiler Günü” için Türk Metal Sendikası tarafından düzenlenen Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı 6-9 Mart tarihleri arasında Anadolu Hotels Esenboğa Termal Ankara’da yapıldı.

1500’den fazla kadın delegenin katıldığı Kurultaya 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Yöneticileri, Genel Başkanımız Veli Solak ve çok sayıda misafir katıldı.

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak “Her ne kadar adı Kadın İşçiler Kurultayı olsa da 21 yıldır bu kurultaylarda, sadece kadın işçilerin değil, bütün kadınların sorunları dile getirildi. Rakamlarla, gerçekler sergilendi. Kadınların uğradığı haksızlar vurgulandı. Kadına şiddet lanetlendi. Ama tüm bunların yanı sıra kadına yönelik olumlu düzenlemeler, iyi uygulamalar da dile getirildi” dedi. Son dönemde küresel sermayenin esnek çalışma dayatmalarına da karşı çıkan Genel Başkanımız Kavlak; “küresel sermaye, onun kurduğu adaletsiz düzen, işçiyi güvencesiz, emekçiyi örgütsüz, insanı çaresiz hale getirmeye çalışıyor” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da bir konuşma yaptı. Atalay gündemde olan esnek çalışmanın emekçilere yönelik oluşturacağı tehlikeleri sıraladı. Kurultayımızın hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, 8 Mart Kadın İşçiler Gününü kutladı.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurultaydan dolayı sendikamızı kutladı. Türk Metal Sendikası’nı 21 yıldır sürdürdüğü bu etkinlik için tebrik edip kurultayın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekçi ve çalışan kadınlar başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve “sizin bu coşkunuz, bu sevginiz, bu muhabbetiniz, kadınlarımızla ilgili yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda bizim en büyük moral kaynağımızdır, en büyük gücümüzdür” diye konuştu.

Kadınların ve anneliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadınların inayet değil adalet beklediğini dile getirdi. “Elbette, en büyük saygıyı, en büyük selamı, en samimi anmayı hak edenler, şehitlerimizin anneleridir, eşleridir, çocuklarıdır” diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Onların evlatları, eşleri, babaları birer kahramandır. Bu ülkenin, bu milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan büyük bir mücadeleye giren, sonuçta da hayatlarını feda eden bu kahramanların hepsini de rahmetle, minnetle, hürmetle yâd ediyorum. Onlar peygamberlikten sonra en yüce makama sahip oldular, onları kutluyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazileri de anarak, gazilerle ailelerine selam ve muhabbetlerini ilettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir onurluk takdim etti.