Yayınlanma tarihi: 26/02/2018 07:52

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin topraklarına karşı Rus askerinin desteğini arkasına alan saldırgan Ermeni milisleri, 25-26 Şubat 1992 tarihinde Hocalıya gelerek insanlığın yüzkarası ve yüzyılımızın en büyük katliamlarından birini gerçekleştirmişlerdir. 

10 bin nüfuslu Hocalı’da kalan yaklaşık 1.300 Azerbaycanlı kardeşimizin 613 kişisi şehit edilmiş ve 487 kişi sakat kalmıştır. 200 dolayındaki kardeşimizin akibeti meçhuldür.

Aslında Hocalı da yaşayanlar katliamın ötesinde insanlık tarihindeki en büyük zulümlerden biridir. Zira bu Azerbaycanlı kardeşlerimiz düşman kurşunu ile çatışmada öldürülmemiş; diri diri yakılmış, başları kesilmiş, kafalarının derisi soyulmuş, bebeklerin gözleri çıkarılmış, Kasatura ile hamile kadınların karınları yarılmış, ölüler üzerinde dile getirilmesi mümkün olmayan vahşice eziyetler yapılmıştır.

Aslında Hocalıyı terk edenler de bir şekilde bu zulümden payını almışlar o karlı dağlardan geçerken ayakları donmuş ve ayakları kangren olduğu için yüzlerce kardeşimizin ayakları kesilmiştir.

Hocalı’yı ve Hocalı’da yaşananları unutmadık, unutmayacağız. Bu elim yıl dönümünde kardeş Azerbaycan’a, Şehit ailelerine ve yakınlarına Yüce Allah’tan rahmet diliyor, acılarını tüm kalbimizle paylaşıyor ve Cenab-ı Hakkın Türk milletini sonsuza kadar korumasını niyaz ediyorum.

 

 

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN