Yayınlanma tarihi: 08/02/2018 08:30

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Karayolları Genel Müdürlüğü toplantı salonunda 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel bütçeli kuruluşlarda, KGM’de ve KİT’lerde kapsam dışı bırakılan taşeron işçilerle ilgili bine yakın taşeron işçisi ve ailesinin katımıyla 08 Şubat 2018 tarihinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İş ve Başdanışmanımız Mehmet Avşar katıldı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, sözlerine Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu’na değinerek başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında herkese kadro verileceğini açıkladığını, ardından KİT’lere kadro verilmeyeceği yönünde açıklamaların olduğunu hatırlatan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Sarıeroğlu’nun kendisine KİT’lerle ilgili sıkıntı olmadığını söylediğini aktardı.

Asıl işi yapan işçilere kadro verilmediğini ifade eden TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Şu anda kar temizleme yapan girmiyor, demiryolunda yol bakımı yapan girmiyor. Benim gündeme getirmek istediğim Cumhurbaşkanının ifade ettiği gibi koşulsuz kuralsız herkes kadroya geçsin. Geldiğimiz noktada 1 milyon insan kadroya giriyor. Bu dediklerimiz toplasanız 60, 70 bini bulmaz. 100 kilometre yol yaparsanız, 100 metresini unutursanız yaptığınız yolu kimse konuşmaz, 100 metreyi konuşur. Sayın Ulaştırma Bakanı, Karayolları Genel Müdürü bizim önümüze düşüp bu işlerin takipçisi olmak zorundalar. Bu kurumda barışı sağlamak istiyorsak, huzuru sağlamak istiyorsak, tüm kurumlarda barış ve huzuru sağlamak istiyorsak KİT’ler dahil dışarıda kalanların tamamının bu çatının altına alınmaları gerekiyor. Almazlarsa bunu her ortamda, her platformda konuşmaya devam ederiz. Bu işin peşini bırakmayız. Bu işe mani olanların da yakasını tutmaya devam ederiz” dedi.

Afrin’de yürütülen operasyonun önemine değinen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay,"Bu asker bizim askerimiz, bu ülke bizim ülkemiz. Ülkeye bir şey olursa uyuyamayız, gezemeyiz, işçinin meselesini konuşamayız. Karayolları işçisinin meselesini, KİT’lerdeki işçilerin meselelerinin de bir an evvel çözümlenmelerini ve bunların da kadroya alınmalarını, devletin çatısı altında olmaları için sesleniyorum. Taşeronda kadro sevincimiz KİT’ler ve diğer kadroya geçmeyenlerin gölgesinde kalmasın" diye konuştu.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ise, konuşmasının başında Yol-İş ve Türk-İş’in Afrin harekatını desteklediklerini ve devletin yanında olduklarını vurguladı. Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşmada kamuda çalışan 900 bin taşeron işçisinin kadroya alınacağı müjdesini verdiğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımızın kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınacağına ilişkin verdiği müjde işçiler, aileleriyle birlikte ve sendikalar tarafından memnuniyetle karşılandı. Cumhurbaşkanımızın müjdesinde 696 sayılı KHK yayınlandı. Ancak aynı kararnameyle özel bütçeli kuruluşlarla KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kapsam dışında kalması bu memnuniyetimizin buruk olmasına yol açtı. Karayollarında çalışan taşeron işçiler kapsam dışında bırakıldı. Taşeron işçilik ve kadro sorununu Türkiye’nin gündemine taşıyan Yol-İş üyeleri ve Karayolları işçileri olarak en çok biz mağdur edilmiş olduk” dedi.





DUYURU...!
(30/08/2022 19:09)




ÖNEMLİ DUYURU...!
(11/08/2022 17:11)