Yayınlanma tarihi: 29/01/2018 09:15

"Taşeronluk-Arabuluculuk" başlığı altında Emeğin Hukuku Kurultayının üçüncüsü, 26 Ocak 2018 Cuma günü Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kurultaya sendikamızı temsilen Ankara Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Arısoy, Şube Yöneticilerimiz ve Genel Başkan Başdanışmanımız Mehmet Avşar katıldı.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ve TBB tarafından ortaklaşa düzenlenen Kurultay'da konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, şu konulara değindi;

"Ülkemizde her gün gündem değişiyor, zor bir dönemden geçiyoruz, hepimizin gözü kulağı Afrin'de. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Her gün 5 işçi iş kazasına, cinayetine kurban gidiyor. Bu nedenle herkes elini taşını altına koymalı." dedi.

Taşeron sıkıntısının bir bölümünün çözüldüğünü ancak bir kısmının hala çözüm beklediğini belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay; "Şu anda KİT'ler, bilgi işlem merkezleri, bakanların aşçıları, şoförleri var. Bunlar kadroya girmeyen tabiri caizse asıl işi yapan işçiler. Şu anda Güneydoğu'da kar yağıyor, elektrik direğinin tepesindeki işçi girmiyor kadroya ama balerin arkadaşlarımız kadroya giriyor. Tamam, onlar da girsin itirazımız yok ama Elektrik'teki, Demiryollarındaki, Karayollarındaki işçi de girsin." dedi.

Program kapsamında ikinci oturumda “İstihdam Güvencesi ve Kamuda Taşeronlaştırmanın Çözüm Yolları” paneli gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği Emek Komisyonu Başkanı Av. Ali Çetin Aygün’ün başkanlığını yaptığı panelde TÜRK-İŞ  Danışmanı Enis Bağdadioğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, DİSK Genel-İş Koordinatörü Serhat Salihoğlu panelist olarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.