Yayınlanma tarihi: 20/09/2017 15:41

Türk Telekom A.Ş. 12. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Telekom A.Ş. CEO’su Dr. Paul Doany, Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu,  Genel Başkanımız Veli Solak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanlarımız, Türk Telekom Yetkilileri, baştemsilcilerimizin ve temsilcilerimizin de katılımıyla, 20 Eylül 2017 tarihinde Türk Telekom A.Ş. Ankara Genel Müdürlük binasında imzalandı.

Düzenlenen imza töreninde konuşan T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tarafları uzlaşmaya varmalarından dolayı kutladığını belirterek, şunları söyledi:

“Türk Telekom 177 yıllık köklü bir kuruluştur. Köklü kuruluşların gelenekleri vardır. Sendika üyeleri için en iyi hakları almak ister. Türk Telekom da çalışanları mutlu etmek ister. İhtiyaçlar sınırsızdır. Önemli olan sınırlı imkanlarda en iyi şartlarda buluşmaktır. Toplu iş sözleşmesinin kavgasız, gürültüsüz, karşılıklı anlayış ve uzlaşma içinde sonuçlandırılmış olmasından dolayı çok mutlu oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. dedi

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz da Türk Telekom’un öneminden bahsederek “ Türk Telekom’un önemli bir kuruluş olduğunu biz biliyorduk. O gece bu önemi herkes öğrenmiş oldu” diye konuştu.

Taşeron konusuna da değinen T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Sayın başkanlarında ifade ettiği gibi Taşeron konusunu hükümet seviyesinde bir konudur. Biz yapamayacağımız bir sözü vermeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu konuda gerekli talimatları verdi ve en kısa zamanda çözülmesini istedi. Taşeron arkadaşlarımızda en kısa zamanda daha farklı mecrada hizmet etmeye devam edecekler. “ dedi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da imza törenin de yaptığı konuşmasında, Konfederasyon olarak kamuda çalışan 200 bine yakın işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin anlaşmayla sonuçlandığını söyledi.

Bugün Türk Telekom çalışanlarını ilgilendiren toplu iş görüşmesinin de anlaşmayla sonuçlanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Türk Telekom ülkemizin marka kuruluşu. Gönül ister ki daha iyi şartlarda sözleşme imzalayalım. Sonuç olarak bu kurum bizim evimiz. Biz bu kurumun çıtasını ne kadar yükseğe taşıyacağız. Bunu başardıkça daha iyi toplu sözleşmeler imzalarız" dedi.

 

Türk Telekom A.Ş. 12. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi’nin imza töreninde konuşan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Türk Telekom’un Türkiye’deki telekomünikasyon sektörü içinde tek sendikalı işçi çalıştıran şirket olduğunun altını çizdi ve “Türkiye’nin dijital altyapısına özelleştirmeden bu yana 27 Milyar TL’lik yatırım yaptık. Bunun yanında her daim insan kaynağımıza da yatırım yapmaya ve ekonomik ve sosyal yönden destek vermeye devam ediyoruz. Sektördeki tek sendikalı operatörüz bundan da çok mutluyuz ” dedi.

Genel Başkanımız Veli Solak imza töreninde yaptığı konuşmasında, en güzel sözleşmenin masa başında ve kırmadan dökmeden, kimsenin burnu kanamadan bitirilen sözleşme olarak nitelendirerek, “Türkiye şartlarına bakıldığında iyi bir sözleşme imzaladığımıza inanıyoruz. Yine kavgasız gürültüsüz bir toplu sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. dedi.

Genel Başkanımız Veli Solak konuşmasında şunları söyledi:

“Sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasında hiç şüphe yok ki, karşılıklı güvenin, hoşgörü ve diyaloğun güçlü bir etkisi olmuştur. Türk Telekom çalışanlarının haklarını koruyup geliştiren bir sözleşmeyi imzalayarak, üyelerimizin sıcak yuvalarına ve ailelerine güven içinde ekmek götürebilmelerini başarmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 12. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi’nin ülkemize, şirketimize çalışanlarımıza ve teşkilatımıza hayırlar getirmesini diliyor, başta Sayın Genel Müdürümüz,  İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcımız olmak üzere sürece emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

15 Temmuz 2016 Darbe Girişime de İletişimin önemine de değinen Genel Başkanımız Veli Solak “ 15 Temmuz’da göstermiş oldukları kahramanlıklarla tarih yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Allah bu millete bir daha böyle bir gün yaşatmasın inşaallah” dedi.

Taşeron konusuna da değinen Genel Başkanımız Veli Solak, “ Taşeron konusuna hükümetimiz bir çözüm bulması gerekiyor. Kölelik düzeni ortadan kaldırılsın. Sayın bakanım sizin aracılığınızla bu sıkıntı ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sözleşmenin ülkemize milletimize, şirketimize, teşkilatımıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törende konuşan Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, sözleşmenin sulh içinde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Yıllardır tüm paydaşlarıyla dayanışma içinde çalışan Türkiye’nin lokomotif şirketlerinden biri olarak güçlü finansal ve operasyonel performansımızı en çok insan kaynağımızın kalitesine ve özverisine borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Türk Telekom Grubu ailesi olarak sendikalı – sendikasız diye ayırmadan tüm çalışma arkadaşlarımızla aynı ortak hedef doğrultusunda çalışmayı ilke edinmiş durumdayız. Bu sayede şirketimiz büyüyor, gelişiyor ve daha çok yatırım yaparak ülkemizin dijital dönüşümünü gerçekleştirme hedefine koşuyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Türk Telekom A.Ş. Yöneticileri tarafından günün anısına  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’a Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a ve Genel Başkanımız Veli Solak’a günün anısına karşılıklı hediyeleşmeler yapıldı.

İmza töreninin sonunda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Telekom CEO’su Paul Doany, İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu ve Genel Başkanımız Veli Solak, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve Şube Başkanlarımızla hep birlikte aile fotoğrafı çektirdiler.

Türkiye genelindeki Türk Telekom A.Ş. işyerlerinde çalışan sendika üyesi işçiyi kapsayan 12. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi 1 Mart 2017-28 Şubat 2019 tarihleri arasında geçerli olacak.