Yayınlanma tarihi: 20/07/2017 17:32

Başkanlar Kurulumuz 20 Temmuz 2017 tarihin de Ankara da toplanarak,  sendikamız ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasında yürütülmekte olan 12. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri nedeniyle gelinen süreç ve bundan sonrası yaşanması muhtemel gelişmeler üzerinde geniş kapsamlı bir değerlendirme yapmıştır. Toplantı sonunda Başkanlar Kurulu Sonuç bildirgesi yayınlanmıştır.

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

(20 TEMMUZ 2017 – ANKARA)

 

        Başkanlar Kurulumuz Sendikamız Genel Merkezinde toplanarak Sendikamız ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasında yürütülmekte olan 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri nedeniyle gelinen süreç ve bundan sonra yaşanması muhtemel gelişmeler üzerinde geniş kapsamlı bir değerlendirme yapmıştır.

 

        Kamuoyu nezdinde ve bir kısım üyelerimizce; görüşmeleri devam eden 12.dönem Toplu İş Sözleşmeleri görüşmeleri konusunda gerçekle ilgisi bulunmayan hatalı değerlendirmeler yapıldığını müşahade eden Başkanlar Kurulumuz aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu duymuştur:

        Uzun, detaylı, özverili bir çalışma sonucu hazırlanan ve üyelerimizin tamamının görüş ve isteklerini yansıtan toplu iş sözleşmesi teklifimizin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Sendikamıza verilen yetki belgesi ile birlikte Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye iletilmesini müteakip 08 Mayıs 2017 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde teklifin tamamı üzerinde anlaşmaya varılamaması üzerine uyuşmazlık tutanağı tutulmuş ve 6356 sayılı Yasanın 49.maddesi uyarınca Resmi Arabulucu tayini için bu tutanak görevli makam olan Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne ibraz edilmiştir.

        Resmi Arabulucu henüz tayin edilmemiştir, tayin süreci devam etmektedir. Mevzuatımıza göre resmi arabulucunun görev süresi, görevin arabulucuya tebliğinden itibaren 15 gündür. Bu süre, tarafların talebi üzerine 6 işgünü uzatılabilmektedir.

 

        Resmi arabulucunun atanma süreci ya da resmi arabulucunun görev süresi içinde ya da sonrasında tarafların bir araya gelerek görüşmesi, karşılıklı teklifler vermesi, toplu iş sözleşmesini anlaşmayla bitirmesi, sözleşmeyi bağıtlaması mümkündür, bunu engelleyen hiçbir mevzuat hükmü bulunmamaktadır.

        Başkanlar Kurulu olarak Türk-iş Konfederasyonuna bağlı birçok Sendikada 01 Ocak 2017 tarihinde başlayan birçok toplu iş sözleşmesi bulunduğunu ve bu görüşmelerin halen devam ediyor olduğunu, Sendikamız ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasındaki görüşmelerin ise 08 Mayıs 2017 tarihinde başladığını da hatırlatıyoruz.

 

        Başkanlar Kurulu olarak, Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 19 Temmuz 2017 tarihine kadar verileceği beyan edilmesine rağmen şu ana kadar ücret zammı, akçeli diğer maddeler ya da herhangi bir madde üzerinde resmi bir teklifin Sendikamıza verilmediğini deklare ediyoruz.

        Resmi web sayfamız dışında yayınlanan hiçbir bilgiye üyelerimiz ve kamuoyunca itibar edilmemesini beyan ederiz.

       

        Görüşmelerin başladığı ilk günden şu ana kadar, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, özverili, azimli, inançlı ve Türk işçi hareketine örnek olacak şekilde dik duruşunu hiç bozmadan devam ettiren, “işçinin en büyük gücü sendikal birlik ve beraberliğidir” ilkesini şiar edinen değerli üyelerimize Sendikamız Başkanlar Kurulu olarak en derin şükran ve takdirlerimizi sunuyoruz.

 

        Başkanlar Kurulu olarak;

 

        Görüşmeleri devam eden 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili herhangi bir gelişme yaşanması durumunda, konunun resmi web sayfamız üzerinden siz değerli üyelerimize ivedi olarak duyuracağımızı;

        Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından Sendikamıza iletilecek herhangi bir ücret zammı teklifini aynı şekilde derhal siz değerli üyelerimizle web sayfamız üzerinden paylaşarak görüşlerinizi alacağımızı;

        Yasa, tüzük, yönetmelikler ve uluslararası sözleşmeler kapsamında; toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son ana kadar masa başında bitirilmesi için Sendika olarak en son gayreti ve özveriyi göstereceğimizi,  

 

        Tüm gayretlerimize rağmen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin masa başında bitirilememesi halinde tüm sürecin siz değerli üyelerimizle paylaşılarak; Yasa, tüzük ve yönetmelikler, uluslararası sözleşmeler ve yargı içtihatları uyarınca benimsenen her türlü yasal basın açıklamaları ve eylemleri kararlılıkla uygulayacağımızı; üretimden gelen gücümüzü sonuna kadar kullanacağımızı;  

 

        Tüm bu gelişmelere rağmen yine bir anlaşma sağlanamaması halinde üyelerimizden aldığımız güç, enerji ve ilham ile bir an bile tereddüt etmeden Anayasa ve yasalarımızda düzenlenen bütün kararları alarak tüm Türkiye genelinde uygulamaya koyacağımızı; işçinin hakkını ve alın terinin karşılığını her platformda en etkin kararlılık ve dik duruşla savunacağımızı;

 

        Beyan, taahhüt ve deklare ederiz.

 

        Kamuoyuna, değerli üyelerimize ve basınımıza saygıyla duyurulur.20.07.2017

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU

 

Veli SOLAK

Genel Başkan

 

Mücayit ÖZDEMİR     Sedat GÜNEY   Ümit KAYMAL

                Gen.Teşk.Sekr.         Gen.Eğit.Sekr.  Genel Sekreter

 

 

A.Gökhan AYDIN  Hüseyin ÖZÇOBAN   Suat ESMER       Kemal AKKAN

Adana Şb.Bşk.         Antalya Şb.Bşk.          Kayseri Şb.Bşk.    Erzurum Şb.Bşk

 

 

M.Sait DERİN       Hüseyin ERDAL        Özkan OYUK      Tagi İŞ

İst.Avr.Yk.Şb.Bşk   Diyarbakır Şb.Bşk.     İzmir Şb.Bşk.        Ankara Mrk.Şb.Bşk









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)