Yayınlanma tarihi: 23/12/2015 00:00

Şubelerimizin 2015 yılı Temsilciler Kurulu toplantıları, Antalya-Kemer Grand Haber Hotel'de yapıldı. Temsilciler Kurulu toplantılarının 22 Aralık 2015 tarihinde başlayan üçüncü bölümüne, İstanbul Avrupa Yakası, İzmir ve Antalya Şubelerimiz katıldı.

Temsilciler Kurulu toplantısına, Genel Başkanımız Veli Solak, Genel Sekreterimiz Ümit Kaymal, Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Mücayit Özdemir, Şube Başkanlarımız, Şube Sekreterlerimiz, Şube Mali Sekreterlerimiz, Bölge Temsilcilerimiz, Baştemsilcilerimiz ve temsilcilerimiz katıldı.

Temsilciler Kurulu Toplantısı'nın açılışında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Genel Başkanımız Veli Solak, temsilciler kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında, ülkemizin ve çalışma hayatının gündemindeki konuları, işkolumuzda yaşanan gelişmeleri ve teşkilatımızın genel konularını değerlendirdi.

Genel Başkanımız Veli Solak, çalışanları sorunlarının her geçen gün arttığını, insanların güvencesiz ortamlarda ve örgütsüz olarak çalışmak zorunda bırakıldığını söyledi.

Genel BaşkanımızVeli Solak Türk Telekom A.Ş. CEO'suRami Aslan ile07 Aralık 2015 tarihinde İstanbul'da bir araya gelindiğini, görüşmenin verimli geçtiğini, Türk Telekom A.Ş.'de yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunu, ileriki bir tarihte tekrar bir araya gelinmek üzere istişarelere devam edileceğini söyledi.

Genel Başkanımız Veli Solak, çalışanların artan vergi dilimi nedeniyle Ocak ayında aldığı ücreti ciddi anlamda eridiği için Aralık ayında alamadığını ifade ederek, "Bu mağduriyetin giderilmesi için vergilerin düşürülerek yıl boyu sabit vergi oranı belirlenmesi konusunda yasal değişiklik yapılmalıdır. Değerli arkadaşlarım bizim sloganımız 'Vergi İnsin İşçi Gülsün' olsun." dedi.

Türk-İş'in Türkiye'nin en büyük ve güçlü Konfederasyonu olduğunu, 3-6 Aralık'ta yapılan 22. Olağan Genel Kurulu'nda kendisin Divan Başkan Yardımcılığı görevini yaptığını ifade eden Genel Başkanımız Veli Solak, "Sizlerden aldığım güç sayesinde ben ikici kez Türk-İş Disiplin Asıl Kurulu Üyeliğine, Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney'de Disiplin Kurulu Yedek Üyeliğine seçildi." diye konuştu.

Genel Başkanımız Veli Solak, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmaları hakkında da bilgi vererek, "Benimde üyesi bulunduğum Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına 2 Aralık'ta başladı. Hükümet tarafından 1.300 TL önerilmekte. Türk-İş'in yaptığı araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1.391 TL, Yoksulluk sınırının 4.530 TL olduğu bir dönemde bu teklifi kabul etmek mümkün değildir." diye konuştu.

Ülkemizdeki taşeron uygulamasında sayıları milyonları aşan çalışanın bulunduğuna değinen Genel Başkanımız Veli Solak, "Sendika olarak taşeron uygulaması konusunda hukuksal mücadelemiz ve örgütlenme çalışmalarımız devam etmektedir." diye konuştu.

Sendikal birlik ve beraberliğin öneminden bahseden Genel Başkanımız Veli Solak, "Birileri tarafından işyerlerinde asılsız ve mesnetsiz dedikodular üretilmekte. Bunlara lütfen kulak asmayın, prim vermeyin. Amaçları sendikal birlik ve beraberliğimizi bozmaktır." diye konuştu.

Genel Başkanımız Veli Solak konuşmasında sendikal çalışmalar hakkında da geniş bilgiler verdi. Genel Başkanımız Veli Solak, temsilciler kurulu toplantısında anlatılan konuların mutlaka işyerlerinde üyelerimize aktarılmasını istedi.

Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şubelerimizle ayrı ayrı bir araya gelerek, bölgesel konular hakkında sohbet ettiler.