Yayınlanma tarihi: 07/09/2015 00:00

06 Eylül 2015 günü Hakkari Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından yürütülen operasyonlar esnasında teröristler tarafından 400 kilo patlayıcıyla hazırlanan hain tuzak uzaktan kumandayla patlatılmış, patlama sonrasında da roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

Bu hain terör saldırısı ile ilgili olarak Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında "El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır" denilerek, bölgede yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen havadan ve karadan operasyona kararlılıkla devam edildiği terör örgütüne ait çok sayıda hedefin yok edildiği açıklanmıştır.

Alçakça eylemlerle Ülkemizde sürekli bir kargaşa ortamı yaratarak bu ortamdan beslenmek isteyen terör örgütü ve yandaşlarına Türk Milletinin dayanışması ve güvenlik güçlerimizin özverili çabalarıyla hiçbir zaman izin verilmeyeceğine yürekten inanıyorum.

Terör örgütünün iç ve dış provokatörlerce desteklendiği bilinen bir gerçektir. Türkiye'nin teröre karşı sağlam ve kararlı tutumu ve terörle mücadele anlayışı hayati bir önem arz etmektedir.

Türk Milleti, bugüne kadar hiçbir terör faaliyeti karşısında yılmamıştır ve yılmayacaktır. Milletimizin teröre karşı duyduğu kin ve nefret ülkemizi bölmeye ve vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamalarını engellemeye çalışan PKK terör örgütünün bütün bu alçakça faaliyetlerini boşa çıkartacaktır.

Türk halkı ve Türk Ordusu, son zamanlarda tekrar yoğunlaşan bu tür saldırılara ve hainliklere prim vermeyecek, bu çabalar ülkemizin terörle mücadelesini durduramayacaktır.

Hain terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlilerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, şehitlerimizin ailelerine, yüce milletimize ve güvenlik güçlerimize başsağlığı diliyorum.

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN