Yayınlanma tarihi: 07/02/2017 11:43

Genel Başkanımız Veli Solak, açıklamasında;

"Hükümet kararıyla, 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare değeri 1,000 TL ile 2,000 TL arasında olan konutların tesliminde ödenen KDV oranı yüzde 18'den yüzde 10'a kalıcı olarak indirildi.

Ayrıca, emlak satışlarında damga vergisinin kaldırılması inşaat ve gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi önemli ölçüde giderecektir.

Bakanlar Kurulu kararına göre de ÖTV kanununa beyaz eşya ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV'yi 30 Nisan'a kadar sıfırlandı.

Ayrıca, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan KDV oranı da 30 Nisan'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak tespit edildi.

ÖTV ve KDV de yapılan bu indirimlerin dayanıklı tüketim mallarına talebin artıracağını ve ekonomiyi canlandıracağını düşünüyoruz.

Bütün bu detaylı ve olumlu çalışmalar neticesinde; en önemlisi bu uygulamaların başarılı bir şekilde hayata geçmesi için biz bordrolu çalışanlardan kesilen % 15’le başlayan ve % 30’lara kadar yükselen gelir vergisi yeniden düzenlenmelidir.

Alım gücünün piyasalara en etkili şekilde ve doğrudan dahil olması için, yüksek vergi kesintilerinin aşağıya çekilerek, mevcut ekonomiye direk girdi olarak katkı sağlaması adına Hükümetimizden bordroya tabi çalışanlardan kesilen yüksek gelir vergi oranlarında da aynı hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.

Ülkemizin önemli sıkıntılar yaşadığı bu dönemde; ekonomi de yapılan bu reformların ülkemizin, halkımızın ve biz çalışanların da  refah düzeyinin iyileştirilmesi ve katkı sağlaması için hükümetimizden bu konuda da olumlu bir adım atmasını bekliyoruz”

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN







BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)





ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)