Yayınlanma tarihi: 16/01/2017 10:23

Türkiye Haber-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu 14 Ocak 2017 tarihinde Green Park Otel’de yapıldı.

Genel Kurula, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ve misafirler katıldı. Türk Telekom yöneticilerinden katılan olmadı.

İstanbul Anadolu Yakası Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını Şube Başkanı Mevlüt Bayraktar yaptı. Şube Başkanı Mevlüt Bayraktar konuşmasında çalışma hayatının sıkıntılarını anlattı. Görevde bulundukları süre zarfında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Genel kurula ülke meseleleri, siyasi gündem ve çalışma hayatı ile ilgili konularda geniş bir açıklama yapan Genel Başkanımız Veli Solak, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi, o kara gecede hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Genel Başkanımız Veli Solak, 16 Temmuz günü Türk-İş Başkanlar Kurulu ve Türkiye Haber-İş Sendikası olarak darbeye karşı olunduğunun alanlarda ve yapılan basın açıklamalarıyla açıkça ortaya konduğunu ifade ederek, “Allah ülkemize böyle bir gün daha yaşatmasın” dedi.

Darbe girişiminde Türk Telekom’un stratejik öneminin altını çizen Genel Başkan Veli Solak “Sizlerden isteğim Türk Telekom’un stratejik bir kurum olduğunu ve darbe girişimindeki önemini her yerde anlatın” diye konuştu.

Genel Başkanımız Veli Solak, terör olaylarını da değerlendirerek, hain terör olaylarında hayatını kaybeden, kolluk güçlerine, özel güvelik güçlerine ve iş kazasın da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

 Genel Başkanımız Veli Solak, toplu iş sözleşmesi ve sendikamızın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Genel Başkanımız Veli Solak Sayın Cumhur Başkanına Türk Telekomla ilgili bir dosya sunulduğunu belirterek şunları söyledi:

Türk Telekom CEO’su  Sayın Paul Doany de bir görüşme yaptık. Kendisine Türk Telekom’un zarar etmediğini ve bu zararın hariri ailesine ait olduğunu söyledi. Ayrıca Taşeron uygulamasının yanlış olduğunu ve taşeronun işini yapmadığını bizim arkadaşlarımızın tekrar aynı işe gittiğini ifade ettim. Türk Telekomun bu şekilde hem maddi zarar gördüğünü hemde önemli bir zaman kaybı yaşadığını ifade etti. Türk Telekom CEO’su  Sayın Paul Doany Taşeron konusunda özellikle  bir çalışma yapıldığı ve bunu çözeceklerini ifade etti.

Değerli arkadaşlarım bu dönem toplu iş sözleşmelerimiz çok sert geçecek. Bizim dedikodularla değil üyelerimizin talepleri ile meşgul olmalıyız. Web Sayfamıza açtığımız ankete 1500 den fazla arkadaşımız talepte bulundu. Bunlar tek tek değerlendirilecek ve talepler doğrultusunda bir taslak ortaya çıkarılacak. Ben üyemin cebine ne kadar fazla para girerse gurur duyarım.

Sayın Türk Telekom CEO’su  Paul Doany önümüzdeki günlerde ziyaretimize gelecek.

Biz toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde elimizden geleni yapacağız bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, da konuşmasında Türk-iş Yönetim kurulunun selamını getirdiğini, çalışma hayatının önemli sıkıntılarının bulunduğu belirterek hükümetin bu sorunlara kulak vermesi gerektiğini söyledi.

PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat’a genel kurula hitap ederek, İstanbul Anadolu yakası şubesinin çalışmalarında başarılar diledi.

Genel Kurul’un öğleden sonraki bölümünde seçimler yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Şube Başkanlığına Mevlüt Bayraktar, Şube Sekreterliğine Yusuf Pektaş Şube Mali Sekreterliğine de Bülent Yüksel seçildi.









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)