Yayınlanma tarihi: 28/12/2016 13:04

TÜRK-İŞ Konfederasyonu'nun düzenlediği 2016 yılının son eğitim semineri olan 'Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterleri Toplantısı' 28-29 Aralık 2016 tarihinde Bolu'nun Abant ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney ve Genel Başkan Danışmanımız Mehmet Avşar katıldı.

TÜRK-İŞ Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterleri Toplantısının açılış konuşmasını TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay gerçekleştirdi. Atalay konuşmasında dün sona eren ve yaklaşık 6 saat süren Başkanlar Kurulu Toplantısına değinerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

15 Temmuz'un genel anlamda etkilerinin henüz tam manasıyla sona ermediğini belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay şunları söyledi:

"Son olarak misafirimiz olan Rus Büyükelçisine suikast düzenlediler. Bunlar her yerdeler ve bir an evvel tespit edilmelidirler. Fakat suçsuz olanlar kısa süre içinde belirlenmeli ve mağduriyetleri giderilmelidir.

15 Temmuz öncesi taşeron işçilerin ve geçici işçilerin durumlarını konuşuyorduk, uzun bir süre bu sorunları gündeme getiremedik, yeni yeni başlıyoruz. Zonguldak'ta Başbakanımıza, geçen hafta ise Çalışma Bakanımıza ifade ettik, taşeronla beraber geçici işçilerin durumlarına çözüm bulmamız gerektiğini ifade ettim.

Yarın Asgari Ücret Tespit Komisyonu Çalışma Bakanlığında toplanacak. Daha önce ifade ettiğim gibi 1600 TL de ısrarcıyız. TÜİK tarafından açıklanan asgari ücret 1669 TL. Bizim açıkladığımız asgari ücretin ne kadar makul olduğunu gösteriyor. İşverenler 1600 tl verirsek batarız diyorlar. Ekonomi Bakanımız Çin'de bu ücretin üçte biri tutarında ücret alındığını ve bu tutar üzerinde tasarruf yapıldığını dile getirdi. Bu bir akıl tutulmasıdır"

Yeni anayasa çalışmalarına değinen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, özgürlükçü, demokratik, örgütlenmenin önünü açan ve ülkedeki herkesi kucaklayan bir anayasa istediğini belirtti.







BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)





ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)