Yayınlanma tarihi: 10/10/2015 00:00

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla 10 Ekim'de Ankara Sıhhiye meydanında yapılması planlanan "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin toplanma noktası olan Ankara Tren Garı kavşağında büyük bir patlama meydana geldi. Mitinge katılacak grupların tren garında buluşup Sıhhiye'ye yürümesi planlanıyordu. Patlama grupların buluşma noktasında gerçekleşti. Yapılan son açıklamalara göre iki ayrı patlama ile gerçekleştirilen bu alçakça saldırı sonucunda 97 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, aralarında durumu ağır olan çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır.

Demokratik tepkilerini dile getirmek için konusu barış olan bir mitinge katılmak üzere bir araya gelen sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Seçimlerin de yaklaştığı bir zaman zarfında yoğunlaştırılan bu terör eylemleri karşısında herkes tepkisini dile getirmeli, özellikle siyasetçiler terör sorunun çözülmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

Türk Milleti, bugüne kadar hiçbir terör faaliyeti karşısında yılmamıştır ve yılmayacaktır. Milletimizin teröre karşı duyduğu kin ve nefret ülkemizi bölmeye ve vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamalarını engellemeye çalışan terör odaklarının bütün bu alçakça faaliyetlerini boşa çıkartacaktır.

Bu terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar çok iyi bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, ülkesi ve milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında asla başarılı olamayacaklardır.

Bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, yüce milletimize başsağlığı diliyorum.

Yönetim Kurulu Adına

Veli SOLAK

Genel Başkan