GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ MESAJI


Yayınlanma tarihi: 17/03/2019 12:16

Bugün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.nci yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, bu topraklar üzerinde yaşayan herkese büyük gurur veren bir destandır. Türk milleti Çanakkale’de verdiği onurlu mücadele ile tarihin akışını değiştirmiştir.

Tarihin her döneminde bir tehdit olarak durmaya devam eden emperyalizme karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı, Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır.

Türk halkının, milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun devamıdır. Bu ruh ilelebet devam edecektir. Varlığımıza ve birliğimize göz dikenler ise Çanakkale Zaferi’nden aldığımız güç ile karşımızda duramayacaklardır!

Tarihte eşine az rastlanır büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’na ve nihayetinde cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır.

Bugünün anlam ve önemi ile şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, en başta gelen milli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.nci yıldönümünü kutluyor; vatanı ve bayrağı için şehit düşen, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

 Ruhları şad, mekânları cennet olsun.