GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN YENİ YIL MESAJI


Yayınlanma tarihi: 30/12/2015 00:00

Yeni umutlarla ve heyecanla karşıladığımız 2015 yılını acısıyla, tatlısıyla tamamlamış bulunuyoruz. Ancak 2015 yılı beklentilerimizin birçoğuna cevap vermemiştir. Ne çalışma hayatına, ne ülkemize ne de dünyaya özlemle beklediğimiz barışı ve adaleti getirememiştir.

2015 hafızamızda üzücü ve acı olaylarla dolu bir yıl olarak yerini almıştır. Gerekli yasal düzenlemeler ve önlemler alınmadığı için iş cinayetleri her gün bir yenisi eklenerek devam etmektedir. İş cinayetlerinde şehit olan işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum.

Ülke olarak; ekonomik ve toplumsal sorunlarımızın giderek daha da ağırlaştığı, buna bağlı olarak da yaşam koşullarımızın zorlaştığı bir dönemden geçmekteyiz.

2015 yılı içinde istihdam, işsizlik, enflasyon, cari açık, faiz oranları, döviz fiyatları ve benzeri birçok alanda, resmi verilere bakarak olumlu gelişmeler yaşandığı ileri sürülse de, başta işçiler olmak üzere dar ve sabit gelirli kesimlerin günlük yaşantısına bunlar yansımamıştır.

1 Kasım’da yapılan genel seçimlerde halkımız tercihini, tek parti iktidarından yana kullanmıştır.  

Dileğimiz, son dönemde, terör belasıyla boğuşan ülkemizde, bu sonuçlarla birlikte istikrarın, huzurun ve güven ortamının yeniden tesis edilmesidir.

Beklentimiz, acil çözüm bekleyen sorunların ortadan kaldırılmasıdır.  Askerlerimizi, polislerimizi şehit eden, yüzlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan terörün son bulmasıdır. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne yönelik bu hain saldırıların sona ermesidir.

Bu beklentimiz tüm siyasi partilerimiz tarafından dikkate alınmalı ve teröre karşı birlik olunmalıdır.  

Bizim açımızdan, bu seçim döneminin başka bir önemi daha vardır. O da, seçim öncesinde milletimize vaat edilenlerin bir an önce hayata geçirilmesi, verilen sözlerin zaman geçirilmeden yerine getirilmesidir.

Halkımız, özellikle ekonomik temelli vaatlere destek vermiş, bu konudaki beklentisini ortaya koymuştur. Bizde çalışanlar olarak, siyasi partilerin seçim beyannamelerinde, çalışma hayatına ve sosyal hakların geliştirilmesine yönelik vaatlerin takipçisi olacağız.

Özellikle taşeron işçiler, emekliler ve asgari ücretliler için verilen sözlerin ve başta gençlerimiz olmak üzere, toplumun tüm kesimlerine yönelik vaatlerin yerine getirilmesi için üzerimize düşeni yapacağız.

Yeni umutlarla girilen 2016’da; öncelikle ülkemizde ve dünyada barışın, huzurun, sevginin ve hoşgörünün egemen olmasını, tüm çalışanların her türlü haklarını almasını, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, çalışma hayatını düzenleyen yasaların uluslararası normlarına getirilmesini temenni ediyor, yeni yılın milletimize, teşkilatımıza ve üyelerimize, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler getirmesini diliyorum.

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN