GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI


Yayınlanma tarihi: 22/12/2015 00:00

22 Aralık Salı’yı 23 Aralık Çarşamba’ya bağlayan gece, Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Sevgili Peygamberimizin doğumunun 1444. ncü yıldönümünde aziz milletimizin ve bütün İslam Aleminin Mevlid Kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlâkını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz.

Dünyanın birçok yerinde savaşın, terörün ve nefretin egemen olduğu, insanların hak, adalet ve barış içinde yaşama özlemlerinin had safhaya çıktığı günümüzde, Peygamber Efendimizi Hz. Muhammed’i (SAV) doğru anlamak büyük önem taşımaktadır.

Sevgili Peygamberimizin şahsında yükselen sevgi seli, bizim medeniyet anlayışımızı, insan ve hayat felsefemizi ortaya koymaktadır. Çünkü bizim kültürümüzde; Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bayram Velî, Hacı Bektaş Velî gibi sevgi ve gönül dostları, bütün insanlığa kucak açmış Anadolu erenleri vardır.

Kendimiz için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, “yaratılanı yaratandan ötürü sevmek”, bizim gönül dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır.

Bu anlayışta şiddete, öfkeye, kin ve nefrete, adaletsizliğe, merhametsizliğe, zulme ve haksızlığa asla yer yoktur.

Yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa sevgi ve barış getirmesini, Yüce Allah’tan niyaz eder, Yüce Türk Milletinin, teşkilatımızın, üyelerimizin ve tüm İslâm Aleminin Mevlid Kandilini kutlarım.

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN