GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN BERAT KANDİLİ MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 29/04/2018 22:22

Şaban ayının 15’ine tekabül eden Berat gecesi, Müslümanların, Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umut ettikleri kutlu bir zaman dilimi olan bu gece Berat Kandil’ini idrak edeceğiz.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir.

Berat gecesi, diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme ve muhasebe etme imkanı kazandıran bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere böyle bir dengeli hayatı kurmamızı, dinin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir imkânı sunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, tüm üyelerimizin ve teşkilatımızın Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin, ülkemizin, Türk İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın, barış ve huzuruna, vesile olmasını temenni ediyorum.