GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NEDENİYLE YAPTIĞI AÇIKLAMA


Yayınlanma tarihi: 03/12/2015 00:00

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yoksun kalma, sosyal hayata katılamama ve işsizlik gibi sorunlara karşı her gün mücadele veren engelli bireylerin haklarına, sorunlarına ve sorunların çözüm yollarına dikkat çekmek bu konularda toplumsal duyarlılığı artırmak için önemli bir tarihtir.

Ancak yılda sadece 3 Aralık gününü içine alan hafta boyunca yapılan etkinliklerle ve söylemlerle engellilerin toplumun diğer kesimleriyle eşit yaşam koşullarına sahip olamayacağı aşikardır. Bu konuda söylenenlerden çok hayata geçirilen uygulamalar önemlidir.

Öncelikle engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil tüm toplumun ortak sorunu olarak kabul edilmelidir. Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın haklarıyla ilgili önemli düzenlemeler yapılmasına rağmen hala engellilerin yaşamını kolaylaştıran, refah seviyesini yükselten tedbirleri içeren ve süreklilik arz eden politikalar geliştirilerek bu politikaların hızla hayata geçirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır.

Engellilere yapılan sosyal yardımlar bu bireylerin hayatlarını devam ettirebilmeleri için gereklidir. Ancak, bunun yanında engelliler çalışma hayatında en üst düzeyde istihdam edilmeli ve sosyal hayatın içinde yer almaları sağlanmalıdır.

Engelli bireyler günlük yaşantılarında yaşadıkları onca sıkıntının yanında toplum içerisinde kendilerine olumsuz yaklaşanlar nedeniyle sosyal yaşamda da ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Engellilere empatiyle yaklaşılmalı onların duymayan kulağı, görmeyen gözü, tutmayan eli olmak için çaba sarf edilmelidir. Unutulmamalıdır ki engelli olmak bir kusur değildir, asıl kusur bu bireyleri yok saymaktır.

Bu düşüncelerle engelli vatandaşlarına engelsiz bir yaşam sunan çağdaş ve demokratik bir Türkiye’ye kavuşmak dileğiyle tüm milletimize, çalışanlara ve üyelerimize kazasız, sağlıklı günler ve mutlu bir ömür diliyorum.

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN