GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 21/11/2017 14:33

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu ve huzur dolu yıllar temenni ediyorum.

Gerçekten de öğretmen; bildiklerini paylaşan, eğitmeyi meslek edinmiş gerek toplum içinde, gerekse eğitim kurumlarında çocuklara, gençlere ve tüm insanlara rehberlik eden, yön veren, hayata hazırlayan kişidir.

Milli beraberliğimizin sağlanması için öğretmenlerimizin önderliği ve fedakârlığı büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bir toplum mimarlığı üstlenen öğretmenlerimize olan ihtiyaç bugün dünden daha fazladır.

Bir ulusun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında, bilim ve sanatta söz sahibi olmasında eğitimin öneminin bilincinde olan Mustafa Kemal Atatürk; "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." diyerek öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.

Öğretmenlerimiz yarının müjdecisi, güçlü Türkiye’nin, birlikte yaşamaktan başka tercihi olmayan Yüce Türk Milletinin teminatıdır.

Bugüne kadar hepimizin üzerinde çok büyük emekleri bulunan öğretmenlerimize “24 Kasım Öğretmenler Günü” vesilesiyle sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Ülkemizin değişik bölgelerinde görev başında iken hayatını kaybeden, hain terör saldırıları sonucu şehit düşen öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyor ve onların aziz hatıralarını minnetle anıyorum.