GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN BERAT KANDİLİ MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 10/05/2017 08:34

 

10 Mayıs 2017 Çarşamba günü Müslümanların, Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umut ettikleri kutlu bir zaman dilimi olan bu gece Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir.

Şaban ayının 15’ine tekabül eden Berat gecesi, diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme ve muhasebe etme imkanı kazandıran bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Yüce Dinimiz İslâm, bir taraftan insanın özünün bozulmasını önlemeyi, diğer yandan da bireyin kendisi, çevresi ve Yüce Allah ile ilişkilerini sağlıklı şekilde kurabilecek bir iç barış ve özgüvene kavuşmasını gaye edinerek; dünya ve ahiret, madde ve mana dengesi ile iman, akıl, düşünce, duygu ve bilginin ahenkli birlikteliğine büyük bir önem vermiştir.

Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere böyle bir dengeli hayatı kurmamızı, dinin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir imkânı sunmaktadır.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, tüm üyelerimizin ve teşkilatımızın Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin, ülkemizin,  İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın, barış ve huzuruna, vesile olmasını temenni ediyorum.