GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN YENİ YIL MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 30/12/2016 10:28

2016 yılı hafızamızda üzücü ve acı olaylarla dolu bir yıl olarak yerini almıştır. Ülkemizin yaşadığı en kara günlerden biri olan 15 Temmuz, darbe girişiminden öte, uluslararası bir proje olarak oluşturulan FETÖ terör örgütü tarafından milli iradeyi bertaraf ederek devletimizi içeriden işgal etme operasyonudur.

Şu açıkça bilinmelidir ki; bu tür art niyetli ve ülkenin geleceğine yönelik alçaklıkların Türk Milleti nezdinde kabul görmeyeceği bir kez daha ispatlanmıştır.

“15 Temmuz darbe girişimi” sırasında ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmak adına, canlarını hiçe sayan 208 Demokrasi şehitlerimizi ve vatan evladımızı Yüce Türk Milleti asla unutmayacaktır. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.

Türkiye Haber-İş Sendikası olarak; her zaman olduğu gibi bundan sonra da ülkemize ve milletimize hainlik yapan bu cuntacı zihniyete karşı olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Vatan savunmasında şehit düşen kahraman vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan rahmet, Milletimize başsağlığı diliyoruz.

Ülkemizde gerekli yasal düzenlemeler ve önlemler alınmadığı için iş cinayetleri her gün bir yenisi eklenerek devam etmektedir. Maalesef bu iş cinayetleri bir dostumuzu, babamızı, annemizi, kardeşimizi, kızımızı, oğlumuzu aramızdan alıyor. Bu ölümlerin hiçbiri kaza değildir. Hepsi ucuz işçiliğe, denetimsizliğe ve tedbirsizliğe kurban edilmiştir. Failleri belli olan cinayetlerdir. Bu vesile ile; İş cinayetlerinde şehit olan işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum.

2016 yılı içinde istihdam, işsizlik, enflasyon, cari açık, faiz oranları, döviz fiyatları ve benzeri birçok alanda, olumlu gelişmeler yaşandığı ileri sürülse de başta işçiler olmak üzere dar ve sabit gelirli kesimlerin günlük yaşantısına bunlar maalesef olumsuz yansımıştır.

Yeni umutlarla girilen 2017’de; öncelikle tüm dünyada akan kan ve gözyaşının son bulmasını, barışın, huzurun, sevginin ve hoşgörünün egemen olmasını, tüm çalışanların her türlü haklarını almasını, çalışma hayatını düzenleyen yasaların uluslararası normlarına getirilmesini temenni ediyor, Yeni yılın Milletimize, teşkilatımıza, üyelerimize, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler getirmesini diliyorum.