GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 10/12/2016 20:26

11 Aralık Pazar gününü 12 Aralık Pazartesi gününe bağlayan gece, Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Sevgili Peygamberimizin doğumunun 1444. yıldönümünde aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyor, huzur, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlâkını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz.

Hiç kuşkusuz ki Hz. Peygamber (sas), bütün Müslümanlar için her zaman ve her asırda yegâne örnektir.

Kendimiz için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, “yaratılanı yaratandan ötürü sevmek”, bizim gönül dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır.

İnsanlar arasında kin, nefret, şiddet, töre cinayetleri, insan hakları ihlâlleri, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı, tabiatın hoyratça kullanıldığı günümüz dünyasında, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, onun sevgisi etrafında birleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.

Yüce Allah’tan tüm dünyada sıcak çatışmaların, kardeş kavgalarının ve büyük acıların yaşandığı İslam ülkelerine yeniden huzuru, barışı, kardeşliği egemen kılmasını diliyorum.

Yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa sevgi ve barış getirmesini, Yüce Allah’tan niyaz eder, Müslüman Türk Milletinin, teşkilatımızın, üyelerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini kutluyorum.