GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 23/11/2016 19:25

 

 “24 Kasım Öğretmenler Günü” tüm öğretmenlerimize ve milletimize kutlu olsun.

Bir ulusun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında, bilim ve sanatta söz sahibi olmasında eğitimin ve eğitilmiş toplumun öneminin bilincinde olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek öğretmenlerin hayati önemine vurgu yapmıştır.

Ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegâne yolu; eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçmektedir.

Öğretmen; bildiklerini paylaşan, eğitmeyi meslek edinmiş, gerek toplum içinde ve gerekse eğitim kurumlarında çocuklara, gençlere ve tüm insanlara rehberlik eden, yön veren, hayata hazırlayan kişidir.

Ülkemizin girdiği dar boğazdan kurtulması ve milli beraberliğimizin sağlanması için öğretmenlerimizin önderliği ve fedakârlığı büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bir toplum mimarlığı üstlenen öğretmenlerimize olan ihtiyaç bugün dünden daha fazladır.

Bugüne kadar hepimizin üzerinde büyük emekleri olan öğretmenlerimize “24 Kasım Öğretmenler Günü” vesilesiyle sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunarken, ülkemizin değişik bölgelerinde görev başında iken hayatını kaybeden, hain saldırılar sonucu şehit düşen öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve onların aziz hatıralarını minnetle anıyorum.