GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ YAPTIĞI YAZILI BASIN AÇIKLAMASI:


Yayınlanma tarihi: 19/07/2016 16:53

GÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABER OLMA GÜNÜDÜR

Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.

Ülke ve millet olarak demokrasi, özgürlükten ve parlamenter sistemden vazgeçmemiz asla mümkün değildir. Her zaman demokrasiden yanayız. Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor ve tanımıyoruz.  

Her karışı şehit kanıyla sulanmış olan bu kutsal topraklarda dün olduğu gibi bugünde fitne tohumlarının ekilmesine hiçbir zaman müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Bu cuntacı ve darbeci zihniyeti, nefretle ve şiddetle kınıyoruz. 

Ülkemizin yaşadığı en kara günlerden biri olan 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimi sırasında ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmak adına, canlarını hiçe sayan Demokrasi şehitlerimizi ve vatan evladımızı Yüce Türk Milleti asla unutmayacaktır. 

Bu güzel ülkemizin ve aziz milletimizin birliğine yapılmış bir darbe girişimidir. Her türlü darbe girişimine karşı 15 Temmuz'da olduğu gibi Türk Milleti dimdik duracaktır.  

Bu süreçte kahraman asker ve polisimizi kendi emelleri için karşı karşıya getiren suçsuz bir şekilde birçok insanımızın hayatını kaybetmesine sebep olan kişileri önce Allah'a sonra Türk Adaletine havale ediyoruz.  

Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde devletin en üst kademesinden en alt kademesine kadar görev alan her bireyin Türk Milletinin vakur ve kendine yakışan duruşunu bozmaması gerektiğini, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Milletin çıkarlarının haricinde hiçbir değere itibar etmemesi gerektiğini, bizleri birbirimize düşürmek için sosyal medyada fitne tohumları ekmeye çalışanlara prim verilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz.  

Şu açıkça bilinmelidir ki; bu tür art niyetli ve ülkenin geleceğine yönelik yapılacak olan alçaklıkların Türk Milleti nezdinde kabul görmediği bir kez daha ispatlanmıştır. 

Türkiye Haber-İş Sendikası; her zaman olduğu gibi bundan sonra da ülkesinin ve milletinin yanındadır.  

Darbe girişiminin ilk anlarında örgütlü olduğumuz Türk Telekom A.Ş., PTT A.Ş. ve Türksat’a yönelik işgal eylemleri; güvenlik güçlerimiz ve üyelerimizin canları pahasına üstün gayret ve çabası ile sonuçsuz kalmış olup, iletişim de hiçbir aksaklık yaşanmamıştır.

Bu vesile ile darbeci güçlere karşı kahramanca mücadele veren bütün üyelerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunar iken, Türksat’ta görevi başında demokrasi şehidi olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.