GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI


Yayınlanma tarihi: 07/03/2016 00:00

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun…

Geçen yüzyıllar içinde kadınların hak ettiği yerde olabilmesi için önemli adımlar atılmış, ama ülkemiz dahil kimi ülkelerde halen istenilen noktaya gelinememiştir.

Kadınlarımız halen töre cinayetlerine maruz kalmakta; aile içi şiddetle can vermekte, erken yaşta evliliğe zorlanmaktadır.

Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin hızla artması bu konunun hassasiyeti gözler önüne sermektedir. Sadece 2015 yılında bilinen sayı 204 kadının cinayete kurban gittiği ülkemizde, bu tür acıların yaşanmaması için siyasi irade, yargı, güvenlik güçleri, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.

Kadınlarımız iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadır. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz muhakkaktır.

Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması, kadın cinayetlerinin sonlandırılması, öncelikle devletin ve siyasal iktidarların ilgili tüm kurumlarıyla sorumluluk üstlenip ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak gerekli sosyal politikaları yaşama hızla geçirmesi ile mümkün olacaktır.

Toplumsal hayatta ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığının terk edildiği, özel ve iş yaşamında her türlü korumanın sağlandığı, her türlü sorunun çözüme kavuştuğu bir Türkiye diliyor, Yönetim Kurulu olarak başta kadın çalışanlarımız ve üyelerimiz olmak üzere tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyoruz.

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU ADINA

Veli SOLAK

GENEL BAŞKAN