GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 18/05/2020 13:17

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Türklüğün kurtuluşu ve vatanın selameti için başlattığı hareket, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış ve herkesin bir ideal etrafında toplanıp kenetlenmesine varan sürece hız ve hayatiyet kazandırmıştır.

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı "Kurtuluş ve istiklal" ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmıştır.

Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.

Türkiye’nin geleceğini gençlerde gören Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK; " Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. " diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet'i çok sevip, güvendiği Türk Gençliğine emanet etmiştir.

Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler her zaman var olmayı başaracak olan milletlerdir.

Türk Milleti, binlerce yıla dayanan tarihi boyunca pek çok büyük medeniyetler inşa etmesinin, zaferlerle, başarılarla dolu bir hayat sürmesinin yanı sıra çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır.

Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.