GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 22/04/2020 11:20

23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılı kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve öncülüğünde başlatılan ve elde edilen bağımsızlık mücadelesi, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle taçlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” yalnızca bizim çocuklarımızın bayramı değil, dünya çocuklarının da bayramıdır.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güveni ve büyük sevgini Küçük hanımlar, küçük beyler!  Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz” diyerek ifade etmiştir.

Unutulmasın ki,  Çocuklar Türk milletinin umududur. Dünya çocuklarla güzeldir. Çocuklar sevgidir, barıştır, gelecektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın geleceği için canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan muhterem şehitlerimizi rahmet anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Yüce Türk Milletine ve çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN