GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 07/03/2020 12:32

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun…

Yaşanılabilir bir dünya için kadının; eğitim, istihdam, sağlık, hukuk, siyaset ve benzeri alanlardaki olanaklardan eşit düzeyde yararlanması, kadın ve erkeğe verilen hakların, yüklenen sorumlulukların adil bir biçimde dağıtılması son derece önemlidir.

Kadınlar dünyanın her yerinde hukuki yollarla yapılan çalışmalara rağmen; şiddete ve ayrımcılığa uğramaktadır. Cinsiyet ayrımcılığı; siyasette, ekonomide ve eğitimde kendini göstermektedir.

Kadınlarımız hâlâ, kayıt dışı olarak düşük ücretle, sosyal güvenceden ve örgütlenmeden yoksun istihdam edilmektedir.

Küresel ekonominin dayattığı işsizlik ile güvencesiz çalışma koşullarından en çok kadınlar etkilenmekte ve ekonomik krizlerin aile hayatına yansıyan yıkıcı etkileri de en çok kadınları mağdur etmektedir.

Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri sorunların en büyüğü olarak, en başta yer almaktadır. Kadın cinayetlerinde, kadına yönelik şiddet ve istismar davalarında tahrik ve iyi hal indirimlerine son verilmelidir.

Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Savaşında ve toplumun en sıkıntılı dönemlerinde; fedakâr, cefakâr Türk kadınları toplumun yeniden dirilmesine, canlanmasına çok büyük katkı sağlamışlardır.

Toplumun dinamik değerlerini elinde tutan kadınlarımız, toplumun şekillenmesinde de büyük rol üstlenmelerinden dolayı yılda bir kez 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde değil her daim baş tacıdırlar.

Kadınlarımız iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceği konusunda herkesten daha çok katkıda bulunmaktadır.

Toplumsal hayatta ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığının terk edildiği, özel ve iş hayatında her türlü korumanın sağlandığı, Her türlü sorunun çözüme kavuştuğu bir Türkiye diliyor, başta çalışan kadın üyelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyorum.