GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI


Yayınlanma tarihi: 29/08/2019 15:49

Şanlı tarihimizde bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıldönümünün Yüce Türk Milletine kutlu olmasını diliyorum.

30 Ağustos 1922 Türk Milleti’nin vermiş olduğu kurtuluş mücadelesinin zafer günüdür. Elbette tarihimiz çok parlak zaferlerle doludur. Fakat ortaya çıkardığı sonuçlar itibariyle 30 Ağustos Zaferi geçmişteki tüm muzaffer günlerimizin tamamlayıcısı ve tacı olmuştur.

30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini; semaları süsleyen Türk Bayrağı’nı gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbeyi çınlatan ezan seslerinin dindirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden kutsal bir zaferdir.

Bu zafer, namusumuzu ve mukaddes değerlerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış; aynı zamanda esaret altında bulunan diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olmuştur.

Milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan Milli Mücadele sonucunda kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır.

30 Ağustos Zaferi, ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve kahraman ordumuzu kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.